پروژه احداث مجتمع گردشگري علمي مينياتور به خط پايان نزديک است

معاون سرمايه‌گذاري و طرح‌هاي سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان سيستان و بلوچستان با بيان مطلب فوق به ميراث آريا(chtn) گفت:با توجه به قابليت‌ها و پتانسيل‌هاي ويژه شهرستان چابهار در بخش گردشگري،اهتمام معاونت سرمايه‌گذاري بر توسعه زيرساخت‌ها و تاسيسات گردشگري در شهرستان مزبور قرار گرفت.

ماندانا زنگنه سروش افزود:بر اين اساس و با توجه به جاذبه طبيعي منحصر به فرد منطقه نمونه گردشگري کوه‌هاي مينياتوري و موقعيت خاص جغرافيايي آن در مقوله علم نجوم به لحاظ امکان رصد همزمان صور فلکي نيمکره شمالي و جنوبي به طور همزمان،ايده احداث مجتمع گردشگري علمي با محوريت نجوم(به عنوان يکي از شاخه‌هاي طبيعت گردي)شکل گرفت.

وي خاطرنشان کرد: بدين منظور موضوع در نشست کميته‌هاي گردشگري و برنامه‌ريزي شهرستان چابهار طرح و نظرات دستگاه‌هاي اجرايي ذيربط در اين باره اخذ شد.

معاون سرمايه‌گذاري و طرح‌هاي سازمان ميراث فرهنگي استان سيستان و بلوچستان ادامه داد:انجام مطالعات امکان سنجي،مکان‌يابي احداث پروژه،انجام مطالعات تفضيلي و تهيه نقشه‌هاي اجرايي مجتمع،بررسي مطالعات در نشست‌هاي تخصصي،پيگيري تصويب مطالعات در کارگروه گردشگري استان،پيگيري واگذاري اراضي به وسعت 10 هکتار(تحت تملک منابع طبيعي استان) و اخذ استعلامات و مجوزات موردنياز از اقداماتي است که قبل از شروع عمليات اجرايي و همگي در سال گذشته صورت پذيرفت.

زنگنه سروش ادامه داد: در خصوص محل اجراي پروژه از بين گزينه‌هاي مختلف پيشنهاد شده از سوي مشاور مطالعات،سعي بر استفاده حداکثر از تمامي پتانسيل‌ها و جاذبه‌هاي گردشگري منطقه بود،در محل اجراي پروژه در فاصله 30 کيلومتري شهر چابهار،امکان بهره‌مندي گردشگران از جاذبه‌هاي طبيعي کوه‌هاي مينياتور،تالاب ليپار،سواحل دريا و زيبائي‌هاي آسمان منطقه به لحاظ تعبيه امکانات و تجهيزات مورد نياز آن در مجتمع به طور همزمان وجود دارد.

وي تصريح کرد: بر اساس بررسي‌هاي به عمل آمده ،مجتمع گردشگري علمي مينياتور با توجه به تاسيسات پيش بيني شده در سايت و به لحاظ وسعت 10 هکتاري آن،بزرگترين مجتمع گردشگري نجوم در خاورميانه است.

اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي استان سيستان و بلوچستان يادآور شد:علاوه بر موارد يادشده پيرو دستورات استاندار مبني بر پيش‌بيني تاسيسات خدماتي بين‌راهي در محور مواصلاتي محل اجراي پروژه در سال 87 يک واحد خدماتي بهداشتي بين راهي به وسعت 170 متر مربع در مجاورت پروژه اخير احداث شد.

زنگنه افزود:دو هزار و 800 ميليون ريال اعتبار از محل اعتبارات تملک دارائي‌هاي استاني براي اين پروژه هزينه شده است و در سال جاري از محل اعتبارات تملک دارائي‌هاي ملي هزار و 500 ميليون ريال و اعتبارات تملک دارائي‌هاي استاني پنج هزار ميليون ريال اعتبار مصوب در سال جاري است.

معاون سرمايه‌گذاري و طرح‌هاي سازمان ميراث فرهنگي استان سيستان و بلوچستان در خصوص تاسيسات پيش بيني و اجرا شده در پروژه گفت:محوطه‌سازي شامل هزار و 800 متر طول راه شني،هشت هزار و 200متر جدول کاري،هفت هزار و 200 مربع پياده‌رو سازي بتني،احداث 90 عدد سکوي بتني 12 متر مربعي جهت نصب چادر و رصد ستارگان،شش واحد سوئيت 30 متر مربعي،16 دستگاه آلاچيق،منبع بتني ذخيره آب و دو واحد خوابگاه 100 متر مربعي انجام شده است.

وي خاطرنشان کرد:در سال جاري حصارکشي مجتمع تامين برق موردنياز آن از طريق اجراي تاسيسات خورشيدي،اجراي فضاي سبز،آسمان نما،رصدگاه،رستوران و ساعات آفتابي در دستور کار قرار دارد./117

انتهای پیام/

کد خبر 1388091827